Boj s podkožnimi mozolji: REŠITEV?!

by - Wednesday, September 21, 2016

Kaj so podkožni mozolji? Podkožni mozolji so nodulocistične akne oziroma nodusi. Nodulocistične akne so nekakšne majhne ciste, ki sicer niso ciste v pravem pomenu besede, saj niso neobičajne kožne tvorbe, vendar gre za podkožna vnetja. Kljub temu, da gre za nekoliko drugačno obliko aken, pa tudi nodulocistične akne nastanejo zaradi nabiranja maščobe v porah. Kljub splošnemu prepričanju pa na njihov nastanek ne vpliva higiena. 

Kdaj nastanejo? Zaradi stresa; groba čistila in prepogosto čiščenje; kozmetika, ki maši pore; zdravila, katerih stranski učinek so akne; stiskanje mozoljev, zaradi česar v kožo prodrejo bakterije ali prehrana.

Na spletu sem našla 5 nasvetov za preprečevanje podkožnih mozoljov, ki se jih splača poizkusiti:

1. Spremljaj dnevno rutino: bodi pozorna na hrano, ki jo uživaš ter si privošči dovolj svežega zraku in športnih aktivnosti. Kava, alkohol in cigareti so prijatelji mozoljev in zato sovražniki tvoje kože.
2. Poskrbi za ustrezno nego: najbolj pomembna je za zdravje tvoje kože primerna higiena. Naj liščenje kože postane tvoje dnevna rutina, uporabljaj pa čim bolj naravne izdelke. Zapomni si, če lahko izdelek ješ, je gotovo dober tudi za tvojo kožo.
3. Posvetuj se s strokovnjakom: ne jemlji zdravil, ki ti jih ni predpisal zdravnik, ampak se o resnejših težavah s kožo raje posvetuj s strokovnjakom. Lahko paposkusiš z naravnimi izdelki, kot so kamilica, meta, krvavi mlečnik in ognjič.
4. Test na pršice: če ima resnejše težave s kožo, prosi zdravnika, da te napoti na alergijske teste, saj imaš morda alergijo na pršice.
5. Skrbno izbiraj kozmetiko: vzemi si čas in poišči naravne izdelke, prilagojene za občutljivo kožo.

Izdelek, ki je meni pomagal pri boju s podkožnimi mozolji, ki so se kdaj pa kdaj pojavili na mojem obrazu je Essence PureSkin anti-spot gel. Ko začutim, da se začne nekaj "dogajati" na mojem obrazu (boleče območje, majhna bunkica...) si zvečer namažem z gelom in zjutraj je že bolje ter izgine hitreje kot bi prej.  


You May Also Like

1 coment�rios

  1. Meni je najbolj pomagalo, da sem pazila na prehrano. Ko sem izključila mlečne izdelke, se je stanje takoj izboljšalo. In seveda uporaba določenih krem in umivanje obraza 2x dnevno. Super objava.

    Leja

    ReplyDelete