Pojavljanje aken

by - Friday, March 04, 2016

Preden sem imela blog nisem imela skoraj nobenega znanja o kozmetiki, negi obraza, make-upu.. Večino znanja sem pridobila z raziskovanjem določene teme in kasneje o njej tudi napisala objavo. Današnja tema je namenjena predvsem vsem puncam ali fantom, ki so že ali so ravno na začetku pubertete. V tej objavi se bom osredotočila na različna območja obraza, kjer dobivamo akne. Nekateri jih dobijo največ po čelu, drugi mogoče bolj na nosu. Akne se lahko naredijo na različnih območjih obraza, ter za vsako območje je različen vzrok. Spodaj si lahko ogledaš sliko, kjer sem obraz razdelila na šest območij.


1. Predel na čelu - akne se tam pojavijo predvsem zaradi slabe prehrane (hitra hrana), premalo spanja, nervoze ali dehidracije telesa. Z boljšim in daljšim spancem boš lažje deloval v družbi in poznalo se bo tudi na tvojem počutju, ter zmanjšanju aken na predelu čele. Večina ljudi, ki redno pije dovolj vode, vam bi lahko povedala, da koža dobi povsem drugačen sijaj, izboljša pa se tudi njena struktura. Seveda se spremembe ne bodo zgodile čez noč, a že teden dni rednega pitja se bo poznal na vaši koži.

2. Predel med obrvmi - akne se tam pojavijo zaradi kajenja, alkohola, slabega spanca ter težav z jetri. Z nehanjem/zmanjšanjem pitja alkohola ter kajenja se ne bo le izboljšala koža, ampak tudi tvoje zdravje. 

3. Predel na nosu - akne se tam pojavijo zaradi slabe prekrvavitve, pomanjkanja svežega zraka, primanjkovanje vitamina B (polnovredna žita in žitni izdelki, soja, sadje, kvas, stročnice, krompir, jajčni rumenjak, arašidi, oreščki, mleko, večina zelenjave, ribe, meso...). 

4. Predel desnega lica - akne se tam pojavijo zaradi uživanja prevelike količine sladkorja, slabe prehrane, pomanjkanja svežega zraka in slabe telesne aktivnosti. Vsak drugi teden je dobro zamenjati prevleko svojega vzglavnika.

5. Predel levega lica - akne se tam pojavijo zaradi slabe prehrane, premajhne količine počitka in stresa. Povzročijo jih lahko tudi potovanja, slaba volja ter živčnost.

6. Predel brade - akne se tam pojavijo predvsem zaradi hormonov.  Ženske jih  na tem območju velikokrat dobijo nekaj dni pred menstruacijo. Nastajajo pa lahko tudi zaradi poznega prehranjevanja pred spanjem.

You May Also Like

0 coment�rios