Beljenje zob kar od doma

by - Thursday, October 15, 2015

Obstaja kar nekaj načinov kako lahko posvetlite zobe za nekaj odtenkov in brez nevarnosti, da bi jih pri tem poškodovali z grobimi sredstvi, ki se sicer nahajajo v izdelkih za beljenje zob. Redno ščetkanje in skrb za ustno higieno včasih nista dovolj, da bi se znebili madežev z zob. Medtem ko so belilni trakovi in ostali izdelki za beljenje zob lahko zelo učinkoviti, prav tako lahko povzročijo bolečo občutljivost zob in dlesni. ♥ Jagodna pasta

- Potrebuješ 1 jagodo in pol čajne žličke pecilnega praška

Jagodo dobro zmešaj in dodajte pecilni prašek. Mešanico z mehko zobno ščetko nanesite kot ‘zobno masko’ na zobe. Pustite učinkovati 5 minut. Po uporabi zobe dobro sperite z vodo.

♥ Limonina pasta

- Potrebuješ limonin sok in pecilni prašek

Ti dve sestavini zmešaš skupaj in si s pripravkom enkrat tedensko skrtačiš zobe. Za beljenje zob lahko preprosto uporabiš tudi limonino lupino in si z njo rahlo masiraš zobe. 

♥ Vodica za usta iz jabolčnega kisa

- Potrebuješ jabolčni kis

V kozarec vode dodaj žličko kisa in si izperi usta, nato pa si zobe zdrgni z zobno pasto. Jabolčni kis pomaga pri odstranjevanju madežev, a tudi pri beljenju zob, uniči pa tudi številne bakterije v ustni votlini.

Zraven vseh teh domačih 'zvarkov' haha, pa je na tržišču vedno več zobnih past, ki ponujajo zraven navadnega čiščenja tudi beljenje zob. Ampak vse te zobne paste niso super. Pri odločanju si najprej preberi sestavine in povprašaj prodajalko, ki ti bo znala najbolje priporočati.

You May Also Like

2 coment�rios

  1. Zanimiva objava. Sem slišala tudi za sodo bikarbono, da baje deluje, nisem pa še probala :)

    ReplyDelete
  2. Ko sem malo raziskovala na spletu, sem bila kar pozitivno presenečena, da je toliko raznih receptov za beljenje zob :)

    ReplyDelete